Dezavantajlı gençlere 55 bin TL'lik özel proje

Suç işlemesinler diye 55.618 TL'lik proje hazırlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, ilçede tespit edilen 15 yaş üstü suç işlemeye meyilli 20 genci eğitime aldı.

?Çocukların mutlu geleceği için umut yıldızı projesi? kapsamında 600 saat sürecek olan kurs programında gençlere 'zayıf akım tesisatçılığı' mesleği öğretilerek, topluma, ailelerine ve kendilerine yararlı birer fert olarak yetişmelerini, istihdamlarını kolaylaştırmayı sağlama hedeflenirken kursun 55 bin 618 TL tutan masrafı da kurumlarca karşılanacak. Kaymakam Mehmet Okur, proje ile ilçede suç işleme oranının düşürülmesinin amaçlandığını ifade ederek; "Dezavantajlı gençler olarak bir şekilde toplumumuzda dışlanmış ve kenara itilmiş bu çocuklarımıza sahip çıkıp, onları topluma faydalı birer birey gibi iş sahibi yapmak istiyoruz. Devletimizin desteği ile bu gençlerimizi eğitip meslek sahibi edeceğiz" dedi.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde başlatılan 600 saatlik kurs hakkında bilgi almak için buraya gelen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Milli eğitim Müdürü Faruk Ercan, İş-Kur Nazilli Şube Müdürü Şahin Altunkurt ve ilçedeki meslek liselerinin müdürlerine bilgi veren Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Al; "Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, ?çocukların mutlu geleceği için umut yıldızı projesi? kapsamında, 15 yaşını tamamlamış İlçe Emniyet Müdürlüğünün tespit ettiği 20 kişiye ?zayıf akım tesisatçılığı ? kursu 02/07/2012 tarihinde başlatılmış, 17/10/2012 tarihinde de sona erecektir. Kurs 75 İşgünü süreli olup, günde 8 saatten toplam süresi 600 saattir. Kursiyerlerin temini, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Kursiyerlerin kursta temrinlik malzemesi olarak kullandıkları malzemelerin tutarı olan17,818,00 TL Kaymakamlık Makamı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır. Kursa katılan kursiyerlere 75 günlük sürede 30,000,00 TL Kursiyer cep harçlığı, kurumuz tarafından ödenmektedir. Kurs öğretmenin temini, eğitimin yürütülmesi ve belge düzenleme işlemleri Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından gerçekleştirilmektedir. Eğitici Ücreti olarak ödenecek miktar da 7.800.00 TL'dir" dedi.

Kursun amacının 'Çocukların mutlu geleceği umut yıldızı projesi' kapsamında kendilerine ?Zayıf akım tesisatçılığı? mesleği öğretilerek, topluma, ailelerine ve kendilerine yararlı birer fert olarak yetişmelerini, istihdamlarını kolaylaştırmayı sağlamak olduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Okur; "Dezavantajlı gençler olarak bir şekilde toplumumuzda dışlanmış ve kenara itilmiş bu çocuklarımıza sahip çıkıp, onları topluma faydalı birer birey gibi iş sahibi yapmak istiyoruz. Devletimizin desteği ile bu gençlerimizi eğitip meslek sahibi edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber